Zöld Tündérek


Zöld Tündérek FN7 rendezvényen
Tagok: Bagó Zoltánné-Natália, Lénárné Szabó Anikó, Szalai Szilvia, Merétey-Vida Bernadett, Szikszai-Toldi Anikó, Bódiné Bakó Renáta, Tóth Liza, Ábrahám Nikolett ( balról jobbra :) )
2012-ben alakult meg ökokörünk, a legfiatalabb tagunk Tóth Liza lelkesedése hozta azt az ötletet, hogy megpróbálhatnánk az iskolai rendszerbe (akárcsak heti 1-1 órában az iskolaigazgatókkal megbeszélve) behozni, játékosan az ökokör zöldítő szemléletet. Jövő generációját még most kell „elcsípni”, hogy már úgy nőjön fel, hogy természetes legyen számára ez is, mint akár a számítógép használata. Lehetnének képviselők, akik erre specializálódnának és az adott területen ellátnák ezt a feladatot! Nem utolsó sorban kreatív elfoglaltságot-munkát is biztosíthatna nekik.

Az ötlet rendszeres programmá fejlődte ki magát, mely során fő irányvonal az újrahasznosítás. Régi, megunt kidobásra szánt holmikból értékeset, hasznosat varázsolunk. A megélt tapasztalatok alapján kidolgoztuk a kézműves játszóházunk programját. Bajnai Zöld Tündérek Ökokör Játszóháza nevet kapta. Úgy gondoltuk, hogy olyan tevékenységeket találunk ki, amelyek a szórakoztató tanulást segítik elő. 

2016 januárjától Bajnai Zöld Tündérek Öko- és Szabadidő Egyesületként tevékenykedünk. Interaktív Játék-tér, Élő Társas és öko kézműves foglalkozásokat tartunk.


Zöld Tündérek szivárvány színben Szent Iván napján :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése